Стан та продуктивність деревостанів Pinus sylvestris L. та Robinia pseudoacacia L. Природного заповідника "Дніпровсько-Орільський” - Ситник, Світлана Анатоліївна; Sytnyk, Svitlana; Ловинська, Вікторія Миколаївна; Lovynska, Victoriya (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2014)
Оцінено стан деревостанів Robinia pseudoacacia L. та Pinus sylvestris L. у різних вікових групах на основі аналізу лісотаксаційних показників лісостану Дніпровсько Орільського природного заповідника. Проаналізовано типи лісу, типи лісорослинних умов, в яких сформовані еревостани акації білої та сосни звичайної, визначено класи бонітету та повноти модальних деревостанів. Досліджено вікову структуру деревостанів та залежність їх запасу від віку насадження. The status of the stands of Robinia pseudoacacia L. and Pinus sylvestris L. in different is estimated age groups on the basis of the analysis of the forest-taxation indices of the Dniprovsko-Oril Nature Reserve. The types of forest, types of forest plants are analyzed conditions in which the stands of acacia white and pine are formed, are defined classes of bonus and completeness of modal stands. Age structure was investigated stands and the dependence of their stock on the age of the lantation.
Condition and productivity of stands Pinus sylvestris L. and Robinia pseudoacacia L. Dneprovsko-Orilsky Nature Reserve
Keywords: лісотаксаційні показники; forest taxation indicators; типи лісу; forest types; вікова структура; age structure; бонітет; bonuses; запас деревостанів; stock stands; Robinia pseudoacacia L.; Robinia pseudoacacia L.; Pinus sylvestris L; Pinus sylvestris L