Обгрунтування ґрунтозахисних технологій вирощування сільськогосподарських культур з цифровим контролем щільності ґрунту - Моргун, Олег; Morhun, Oleh (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
В роботі наведено аналіз дії рушіїв тракторів на ущільнення ґрунту, з’ясовано причини надмірного ущільнення ґрунтів. Розроблено заходи оптимізації цього параметру та методи контролю. Обґрунтовано ґрунтозахисні технології за критерієм мінімального ущільнення ґрунту. V roboti navedeno analiz dii rushiiv traktoriv na ushchilnennia gruntu, ziasovano prychyny nadmirnoho ushchilnennia gruntiv. Rozrobleno zakhody optymizatsii tsoho parametru ta metody kontroliu. Obgruntovano gruntozakhysni tekhnolohii za kryteriiem minimalnoho ushchilnennia gruntu.
Obhruntuvannia gruntozakhysnykh tekhnolohii vyroshchuvannia silskohospodarskykh kultur z tsyfrovym kontrolem shchilnosti gruntu
Keywords: ґрунтозахисні технології; gruntozakhysni tekhnolohii; вирощування сільськогосподарських культур; vyroshchuvannia silskohospodarskykh kultur; цифровий контроль; tsyfrovyi kontrol; щільность ґрунту; shchilnost gruntu; деформація грунту; deformatsiia hruntu