Переваги застосування юзабіліті в інтернет-маркетингу - Ільченко, Тетяна Вікторівна; Ilchenko, Tetiana; Довга, Олена Валентинівна; Dovga, Olena (Центр фінансово-економічних наукових досліджень, 2021)
Визначено, що в сучасних ринкових умовах дуже стрімко розвивається Інтернет-бізнес, що викликає ріст конкуренції в цій галузі. Для того, щоб втриматись на ринку Інтернет-простору та діяти краще ніж конкуренти необхідно створити для клієнтів максимально зручні, зрозумілі та лаконічні умови користування Інтернет-ресурсами, наприклад, веб-сайтом. Саме тому в цих умовах важливе значення має використання в Інтернет-бізнесі юзабіліті. Визначено, що завдання, яке ставить юзабіліті перед маркетологом – це створення психологічного та фізичного портретів клієнта, який буде користуватися веб-сайтом. Визначені основні цілі юзабіліті по відношенню до Інтернет-магазину, що представлений у вигляді веб-сайту. Констатовано, що розглядаючи можливість використання юзабіліті в Інтернет-маркетингу, можна відмітити наскільки вона сучасна та ефективна. Це сприятиме в допомозі маркетологам створювати більш зручні умови користування веб-сайтом клієнтами, що сприятиме підвищенню популярності продукту, й як наслідок, його успіху на ринку. It is determined that in today's market conditions, the Internet business is developing very rapidly, which causes increased competition in this area. In order to stay in the Internet space and act better than competitors, it is necessary to create the most convenient, clear and concise conditions for customers to use Internet resources, such as a website. That is why in these conditions the use of usability in the Internet business is important. It is determined that the task of usability for the marketer is to create psychological and physical portraits of the client who will use the website. The main goals of usability in relation to the online store, which is presented in the form of a website, have been identified. It is stated that considering the possibility of using usability in Internet marketing, we can note how modern and effective it is. This will help marketers to create a more user-friendly environment for the website, which will increase the product's popularity and, consequently, its success in the marketplace.
Advantages of using usability in internet marketing
Keywords: інтернет-маркетинг; internet marketing; інтернет-магазин; online store; веб-сайт; website; юзабіліті; usability