Псевдомоноз свиней - Алексєєва, Наталія Вікторівна; Alekseeva, Nataliya; Alekseeva, N. V.; Alekseeva, Natalia; Дуда, Юлія Вікторівна; Duda, Yuliya; Duda, Y. V.; Duda, J. V.; Duda, Julia; Duda, Y.; Duda, J.; Duda, Yulia; et al. (My University, 2022)
В останні роки дедалі частіше з’являються повідомлення про виділення бактерій роду Pseudomonas з різного патологічного матеріалу. Бактерії виду P. aeruginosa дуже поширені в природі та можуть бути збудниками хвороб рослин, тварин, птиці, а також людей, викликаючи піодермію в овець, собак і кроликів; мастити, ендометрити, загибель ембріонів, аборти в корів і свиноматок; септицемію в хутрових звірів. V ostanni roky dedali chastishe ziavliaiutsia povidomlennia pro vydilennia bakterii rodu Pseudomonas z riznoho patolohichnoho materialu. Bakterii vydu P. aeruginosa duzhe poshyreni v pryrodi ta mozhut buty zbudnykamy khvorob roslyn, tvaryn, ptytsi, a takozh liudei, vyklykaiuchy piodermiiu v ovets, sobak i krolykiv; mastyty, endometryty, zahybel embrioniv, aborty v koriv i svynomatok; septytsemiiu v khutrovykh zviriv.
Pseudomonas aeruginosa pigs
Алексєєва Наталія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-1984-5209 Дуда Юлія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-0892-0402 Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779
Keywords: P. aeruginosa; P. aeruginosa; фактори патогенності; faktory patohennosti; псевдомоноз свиней; psevdomonoz svynei; синьогнійна паличка; synohniina palychka; антибактеріальні препарати; antybakterialni preparaty