Сучасний стан фізичного виховання у закладах вищої освіти - Максимченко, В. І.; Maksymchenko, Viktor; Дудник, О. К.; Dudnyk, Oleksandr; Іващенко, О. О.; Іvashchenko, Olena (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2024)
На сьогоднішній день фахівцями в галузі фізичної культури зазначається, що рівень здоров’я та фізичного розвитку більшості студентів не відповідає прийнятим нормам. За даними Міністерства охорони здоров’я, лише 14% випускників шкіл та абітурієнтів ВНЗ є практично здоровими. Більше поло- вини студентської молоді страждають на хронічні захворювання, близько 30% молоді студентського віку не здатна виконати нормативи із загальної фізичної підготовки. Рівень фізичного здоров’я студентів планомірно знижується у прямій залежності від етапів навчання у ВНЗ. Ця проблема, на наш погляд, потребує оперативного вирішення, оскільки запропоновані методики не справляються з динамікою погіршення рівня фізичного здоров’я молоді. Today, specialists in the field of physical culture note that the level of health and physical development of most students does not meet the accepted standards. According to the Ministry of Health, only 14% of school graduates and university applicants are practically healthy. More than half of student youth suffer from chronic diseases, about 30% of student-age youth are unable to meet standards for general physical fitness. The level of physical health of students systematically decreases in direct dependence on the stages of study at the university. This problem, in our opinion, needs an urgent solution, since the proposed methods do not cope with the dynamics of the deterioration of the level of physical health of young people.
The current state of physical education in institutions of higher education
Keywords: здоровий спосіб життя; healthy lifestyle; фізична культура; physical culture; вищі навчальні заклади; Higher Educational Institutions