Dynamics of the interaction between the charge and the protective lining inside the drum ball mills - Kalhankov, Y.; Калганков, Є.В.; Lysytsia, M.; Лисиця, М.І.; Ahaltsov, H.; Агальцов, Г.М.; Novikova, A.; Новікова, А.В.; Lysytsia, N.; Лисиця, Н.М. (Geo-Technical Mechanics, 2024)
The paper investigates the dynamics of the interaction of the charge mass with rubber linings of tumbling ball mills used in the mining, metallurgical, and cement industries. Using numerical modeling in Rocky DEM and laboratory tests, it was found that the type of lining significantly affects the wear, grinding efficiency, and service life of rubber linings. The results can be used to optimize mill designs and reduce maintenance costs. У статті досліджено динаміку взаємодії зарядної маси з гумовими футеровками барабанних кульових млинів, що використовуються в гірничій, металургійній та цементній промисловості. За допомогою чисельного моделювання в Rocky DEM та лабораторних випробувань встановлено, що тип футеровки істотно впливає на зношування, ефективність подрібнення та термін служби гумових накладок. Результати можуть бути використані для оптимізації конструкцій млинів і зниження витрат на обслуговування.
Динаміка взаємодії внутрішньомлинного завантаження з захисною футерівкою кульових барабанних млинів
Keywords: disintegration; дезінтеграція; grinding; подрібнення; drum mill; барабанний млин; rubber lining; гумова футеровка; modeling; моделювання; wear; знос