Оптимізація технології годівлі чорного африканського страуса в приватній виробничій фірмі “Агроцентр” Дніпровського району - Гордієнко, Дмитро Юрійович; Hordiienko, Dmytro Yuriiovych (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Птахівництво України є однією з найбільш інтенсивних і динамічних галузей сільськогосподарського виробництва. Однією із нових галузей птахівництва є страусівництво. Воно може бути додатковим джерелом забезпечення населення високопоживними і дієтичними харчовими продуктами. Метою роботи було встановити оптимальний рівень сирого протеїну в комбікормах для африканських страусів та вивчити їх вплив на якість яєць, перетравність корму та обмін речовин. Ptakhivnytstvo Ukrainy ye odniieiu z naibilsh intensyvnykh i dynamichnykh haluzei silskohospodarskoho vyrobnytstva. Odniieiu iz novykh haluzei ptakhivnytstva ye strausivnytstvo. Vono mozhe buty dodatkovym dzherelom zabezpechennia naselennia vysokopozhyvnymy i diietychnymy kharchovymy produktamy. Metoiu roboty bulo vstanovyty optymalnyi riven syroho proteinu v kombikormakh dlia afrykanskykh strausiv ta vyvchyty yikh vplyv na yakist yaiets, peretravnist kormu ta obmin rechovyn.
Optymizatsiia tekhnolohii hodivli chornoho afrykanskoho strausa v pryvatnii vyrobnychii firmi “Ahrotsentr” Dniprovskoho raionu
Keywords: страусівництво; strausivnytstvo; оптимізація технології годівлі; optymizatsiia tekhnolohii hodivli; вирощування страусів; vyroshchuvannia strausiv; утримання страусів; utrymannia strausiv