Особливості оподаткування фермерських господарств - Геркіял, Н.; Herkiial, N. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Фермерське господарство є формою підприємницької діяльності громадян, які виявили бажання виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, здійснювати її переробку та реалізацію з метою отримання прибутку на земельних ділянках. Фермерські господарства, як і будь-які інші сільськогосподарські юридичні особи, мають право працювати на загальній системі оподаткування зі сплатою податку на прибуток або як платники єдиного податку. Фермерські господарства без статусу юридичної особи , які організовуються на основі діяльності фізичних осіб-підприємців, теж можуть бути як загальносистемниками (зі сплатою ПДФО), так і спрощенцями. Fermerske hospodarstvo ye formoiu pidpryiemnytskoi diialnosti hromadian, yaki vyiavyly bazhannia vyrobliaty tovarnu silskohospodarsku produktsiiu, zdiisniuvaty yii pererobku ta realizatsiiu z metoiu otrymannia prybutku na zemelnykh diliankakh. Fermerski hospodarstva, yak i bud-yaki inshi silskohospodarski yurydychni osoby, maiut pravo pratsiuvaty na zahalnii systemi opodatkuvannia zi splatoiu podatku na prybutok abo yak platnyky yedynoho podatku. Fermerski hospodarstva bez statusu yurydychnoi osoby , yaki orhanizovuiutsia na osnovi diialnosti fizychnykh osib-pidpryiemtsiv, tezh mozhut buty yak zahalnosystemnykamy (zi splatoiu PDFO), tak i sproshchentsiamy.
Osoblyvosti opodatkuvannia fermerskykh hospodarstv
Keywords: фермерські господарства; fermerski hospodarstva; особливості оподаткування; osoblyvosti opodatkuvannia