Дослідження впливу режимів формування виробів із вуглепластиків за допомогою математичного планування - Рула, Ірина Василівна; Rula, Irina; Дьяченко, Ніна Костянтинівна; Diachenko, Nina (Луцький національний технічний університет, 2022)
Досліджено вплив режимів виготовлення сумішей в обертальному електромагнітному полі (ОЕП) та формування виробів із вуглепластиків на основі ароматичного поліаміду фенілон С-2, армованого 15 мас. % вуглецевого волокна Углен-9. В роботі, за допомогою методів математичного планування експерименту показано, що оптимальними параметрами виготовлення зразків, для тримання деталей з найкращими значеннями ударної в’язкості є час обробки сумішей в ОЕП 60 с феромагнітними частками довжиною 40 мм при температурі подальшої переробки 598 К. – The influence of the modes of manufacturing mixtures in a rotating electromagnetic field (REF) and the formation of products from carbon plastics based on the aromatic polyamide phenylon C-2, reinforced with 15 wt. % carbon fiber Uglen-9. In the work, using the methods of mathematical planning of the experiment, it is shown that the optimal parameters for the production of samples, in order to keep parts with the best values of impact strength, are the time of processing mixtures in REF 60 s with ferromagnetic particles 40 mm long at a further processing temperature of 598 K.
Study of the influence of the modes of forming carbon plastic products with the help of mathematical planning
Keywords: ароматичний поліамід; aromatic polyamide; вуглецеве волокно; carbon fiber; вуглепластик; carbonplastics; планування експерименту; experiment planning; режими формування матеріалу; material molding modes; ударна в’язкість; impact strength