Обґрунтування параметрів і розробка конструкції лущильно-сепараторного комплекса для переробки зерна - Мягкоголов, Антон Володимирович; Miahkoholov, Anton Volodymyrovych (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
Приведено особливості подрібнення та сепарації сільськогосподарської продукції. Дано аналіз конструкцій дробарок та сепараторів, характеристики машин як вітчизняного, так і закордонного виробництва, їх недоліки і позитивні якості. Розроблена конструкція лущильно-сепараторного комплексу, розраховані параметри машини і окремі елементи конструкції робочих органів. Складено заходи по охороні праці при первинній переробці зерна. Проведені розрахунки показали, що дана розробка має економічний ефект 43539,82 грн. і вона може бути рекомендована для впровадження в виробництво. Pryvedeno osoblyvosti podribnennia ta separatsii silskohospodarskoi produktsii. Dano analiz konstruktsii drobarok ta separatoriv, kharakterystyky mashyn yak vitchyznianoho, tak i zakordonnoho vyrobnytstva, yikh nedoliky i pozytyvni yakosti. Rozroblena konstruktsiia lushchylno-separatornoho kompleksu, rozrakhovani parametry mashyny i okremi elementy konstruktsii robochykh orhaniv. Skladeno zakhody po okhoroni pratsi pry pervynnii pererobtsi zerna. Provedeni rozrakhunky pokazaly, shcho dana rozrobka maie ekonomichnyi efekt 43539,82 hrn. i vona mozhe buty rekomendovana dlia vprovadzhennia v vyrobnytstvo.
Obgruntuvannia parametriv i rozrobka konstruktsii lushchylno-separatornoho kompleksa dlia pererobky zerna
Keywords: економічний ефект; ekonomichnyi efekt; сепаратори; separatory; дробарки; drobarky; конструкція; konstruktsiia; лущильно-сепараторний комплекс; lushchylno-separatornyi kompleks; охорона праці; okhorona pratsi