Оцінка наслідків воєнних дій на якість атмосферного повітря в місті Дніпро - Демченко, Артем Віталійович; Demchenko, Artem Vitaliiovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єкт досліджень: атмосферне повітря міста Дніпро. Предмет досліджень: санітарно-екологічні, економічні і соціальні наслідки зміни якості атмосферного повітря в м Дніпро за період війни. Мета роботи – проведення комплексного аналізу змін якості атмосферного повітря в місті Дніпро, спричинених безпосередньо воєнними діями, детальне визначення основних джерел забруднення, що виникли внаслідок конфлікту, та розробка практичних рекомендацій, спрямованих на зниження рівня забруднення повітря та покращення загальної екологічної ситуації в регіоні. Obiekt doslidzhen: atmosferne povitria mista Dnipro. Predmet doslidzhen: sanitarno-ekolohichni, ekonomichni i sotsialni naslidky zminy yakosti atmosfernoho povitria v m Dnipro za period viiny. Meta roboty – provedennia kompleksnoho analizu zmin yakosti atmosfernoho povitria v misti Dnipro, sprychynenykh bezposeredno voiennymy diiamy, detalne vyznachennia osnovnykh dzherel zabrudnennia, shcho vynykly vnaslidok konfliktu, ta rozrobka praktychnykh rekomendatsii, spriamovanykh na znyzhennia rivnia zabrudnennia povitria ta pokrashchennia zahalnoi ekolohichnoi sytuatsii v rehioni.
Otsinka naslidkiv voiennykh dii na yakist atmosfernoho povitria v misti Dnipro
Keywords: атмосферне повітря; atmosferne povitria; воєнні дії; voienni dii; місто Дніпро; misto Dnipro; якість повітря; yakist povitria; рівень забруднення; riven zabrudnennia