Удосконалення розробки та реалізації управлінських рішень у відділі соціального захисту населення - Кірічук, Аліна Олегівна; Kirichuk, Alina (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи магістра є дослідження теоретичних аспектів та практичної реалізації процесу розробки та реалізації управлінських рішень у сфері державного управління на прикладі відділу соціального захисту населення. Досягнення даної мети стало можливим за рахунок вирішення наступних завдань: - визначити сутність та навести характеристику управлінських рішень в органах державної влади; - виявити особливості прийняття управлінських рішень під час військового стану; - навести характеристику діяльності Відділу соціального захисту населення Васильківської селищної ради; - дослідити організацію процесу управління у Відділі соціального захисту населення; - визначити психологічні особливості прийняття управлінських рішень у Відділі соціального захисту населення; - виявити особливості формування управлінських рішень під впливом комунікаційної складової; - обгрунтувати доцільність використання експрес-методики самодіагностування компетенцій державного службовця для прийняття управлінського рішення. Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи бакалавра є управлінські рішення відділу соціального захисту населення. Предметом дослідження кваліфікаційної роботи бакалавра є розробка та реалізація управлінських рішень відділу соціального захисту населення. При написанні кваліфікаційної роботи бакалавра були використанні наступні методи дослідження: аналіз та синтез, порівняння, динаміки, структури, табличний та графічний, узагальнення. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty mahistra ye doslidzhennia teoretychnykh aspektiv ta praktychnoi realizatsii protsesu rozrobky ta realizatsii upravlinskykh rishen u sferi derzhavnoho upravlinnia na prykladi viddilu sotsialnoho zakhystu naselennia. Dosiahnennia danoi mety stalo mozhlyvym za rakhunok vyrishennia nastupnykh zavdan: - vyznachyty sutnist ta navesty kharakterystyku upravlinskykh rishen v orhanakh derzhavnoi vlady; - vyiavyty osoblyvosti pryiniattia upravlinskykh rishen pid chas viiskovoho stanu; - navesty kharakterystyku diialnosti Viddilu sotsialnoho zakhystu naselennia Vasylkivskoi selyshchnoi rady; - doslidyty orhanizatsiiu protsesu upravlinnia u Viddili sotsialnoho zakhystu naselennia; - vyznachyty psykholohichni osoblyvosti pryiniattia upravlinskykh rishen u Viddili sotsialnoho zakhystu naselennia; - vyiavyty osoblyvosti formuvannia upravlinskykh rishen pid vplyvom komunikatsiinoi skladovoi; - obhruntuvaty dotsilnist vykorystannia ekspres-metodyky samodiahnostuvannia kompetentsii derzhavnoho sluzhbovtsia dlia pryiniattia upravlinskoho rishennia. Obiektom doslidzhennia kvalifikatsiinoi roboty bakalavra ye upravlinski rishennia viddilu sotsialnoho zakhystu naselennia. Predmetom doslidzhennia kvalifikatsiinoi roboty bakalavra ye rozrobka ta realizatsiia upravlinskykh rishen viddilu sotsialnoho zakhystu naselennia. Pry napysanni kvalifikatsiinoi roboty bakalavra buly vykorystanni nastupni metody doslidzhennia: analiz ta syntez, porivniannia, dynamiky, struktury, tablychnyi ta hrafichnyi, uzahalnennia.
Udoskonalennia rozrobky ta realizatsii upravlinskykh rishen u viddili sotsialnoho zakhystu naselennia
Keywords: населення; naselennia; відділ соціального захисту; viddil sotsialnoho zakhystu; удосконалення розробки та реалізації; udoskonalennia rozrobky ta realizatsii; управлінські рішення; upravlinski rishennia