Квантово-хімічна інтерпретація гіперкон’югативних ефектів у полімерних системах арамідного типу - Токар, Андрій Володимирович; Tokar, Andriy (Cuiavian University in Wloclawek, 2023)
Одержані дані можуть мати принципове значення з точки зору попереднього оцінювання енергетичних ефектів міжмолекулярних взаємодій, що виникають на рівні окремих ділянок –структурних фрагментів макромолекул, включаючи можливість утворення водневих зв’язків. Oderzhani dani mozhut maty pryntsypove znachennia z tochky zoru poperednoho otsiniuvannia enerhetychnykh efektiv mizhmolekuliarnykh vzaiemodii, shcho vynykaiut na rivni okremykh dilianok –strukturnykh frahmentiv makromolekul, vkliuchaiuchy mozhlyvist utvorennia vodnevykh zviazkiv.
The quantum-chemical interpretation of hyperconjugative effects in aramid-type polymer systems