Роль маркетингових досліджень в забезпеченні інноваційної діяльності аграрних підприємств - Ільченко, Тетяна Вікторівна; Ilchenko, Tetiana; Матросова, І.; Matrosova, I.; Єлецький, А.; Yeletsky, A. (Національна металургійна академія України, 2019)
Ситуація, яка склалася сьогодні в аграрному секторі України, вимагає прийняття науково обґрунтованих управлінських рішень по визначенню сучасних напрямів розвитку сільськогосподарських підприємств, впровадження на них інноваційних технологій вирощування продукції, виходу на нові ринки збуту. Ці можливості інноваційного розвитку обумовлюють необхідність проведення ефективної системи маркетингових досліджень, яка забезпечить основи для визначення стратегій інноваційного розвитку аграрних підприємств. Завдання маркетингових досліджень інновацій в аграрній сфері полягає в оцінці інформаційних потреб й в забезпеченні керівництва підприємства точною, надійною, обґрунтованою та сучасною інформацією. Наявність такої інформації дає можливість значно знизити ризики та ефективніше планувати діяльність. Її не в змозі замінити ні емпіричні дані, ні високий рівень освіченості власників чи найманих менеджерів. Безперечно, достовірнішим джерелом ринкової інформації є маркетингові дослідження. The current situation in the agricultural sector of Ukraine requires the adoption of scientifically sound management decisions to determine the current directions of development of agricultural enterprises, the introduction of innovative technologies for growing products, entering new markets. These opportunities for innovative development necessitate an effective system of marketing research, which will provide a basis for determining strategies for innovative development of agricultural enterprises. The task of marketing research of innovations in the agricultural sphere is to assess the information needs and to provide the company's management with accurate, reliable, sound and up-to-date information. The availability of such information makes it possible to significantly reduce risks and plan activities more effectively. Neither empirical data nor the high level of education of owners or hired managers can replace it. Undoubtedly, the most reliable source of market information is marketing research.
The role of marketing research in providing innovative activity of agricultural enterprises
Keywords: маркетингові дослідження; marketing research; інноваційна діяльність; innovation; маркетингова інформаційна система; marketing information system; процес маркетингових досліджень; marketing research process