Обґрунтування технології борошняних кондитерських виробів,збагачених насінням чіа - Свєженцев, Владислав Олександрович; Sviezhentsev, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Об’єкт дослідження насіння чіа, тістові напівфабрикати з його додаванням. Метою роботи є вивчення функціональних властивостей печива. Методи дослідження: Показник вологості печива визначали за ГОСТ 5900-73. Вироби кондитерські. Методи визначення вологості і сухих речовин. Визначення намочуваності печива проводили за ГОСТ 10114-80. Вироби кондитерські. Метод визначення намочуваності. Лужність визначали за ГОСТ 5898-87. Вироби кондитерські. Методи визначення кислотності і лужності. Досліджено вплив додавання різного відсоткового вмісту насіння чіа та псиліуму на органолептичні показники печива, проаналізовано зміну намочуваності печива в залежності від цих факторів. Obiekt doslidzhennia nasinnia chia, tistovi napivfabrykaty z yoho dodavanniam. Metoiu roboty ye vyvchennia funktsionalnykh vlastyvostei pechyva. Metody doslidzhennia: Pokaznyk volohosti pechyva vyznachaly za HOST 5900-73. Vyroby kondyterski. Metody vyznachennia volohosti i sukhykh rechovyn. Vyznachennia namochuvanosti pechyva provodyly za HOST 10114-80. Vyroby kondyterski. Metod vyznachennia namochuvanosti. Luzhnist vyznachaly za HOST 5898-87. Vyroby kondyterski. Metody vyznachennia kyslotnosti i luzhnosti. Doslidzheno vplyv dodavannia riznoho vidsotkovoho vmistu nasinnia chia ta psyliumu na orhanoleptychni pokaznyky pechyva, proanalizovano zminu namochuvanosti pechyva v zalezhnosti vid tsykh faktoriv.
Obgruntuvannia tekhnolohii boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv,zbahachenykh nasinniam chia
Keywords: насіння чіа; nasinnia chia; клітковина псиліуму; klitkovyna psyliumu; збагачення борошняних кондитерських виробів; zbahachennia boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv; намочуваність печива; namochuvanist pechyva; органолептичні показники; orhanoleptychni pokaznyky