Морфологічні зміни печінки при ожирінні кішок - Логвінова, Віта Володимирівна; Logvinova, V. V.; Logvinova, V.; Гладишева, Єлизавета Михайлівна; Gladysheva, Elizaveta (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Метою досліджень було виявити закономірності морфофункціональних змін формених елементів крові при ожирінні, патологіях печінки дрібних домашніх тварин. Встановлено, що при ураженні печінки в патологічний процес втягується і система крові, що істотно впливає на перебіг захворювання і має враховуватися при встановленні прогнозу і призначенні лікування. Metoiu doslidzhen bulo vyiavyty zakonomirnosti morfofunktsionalnykh zmin formenykh elementiv krovi pry ozhyrinni, patolohiiakh pechinky dribnykh domashnikh tvaryn. Vstanovleno, shcho pry urazhenni pechinky v patolohichnyi protses vtiahuietsia i systema krovi, shcho istotno vplyvaie na perebih zakhvoriuvannia i maie vrakhovuvatysia pry vstanovlenni prohnozu i pryznachenni likuvannia.
Morfolohichni zminy pechinky pry ozhyrinni kishok
Логвінова Віта Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-2084-6850
Keywords: патології печінки; patolohii pechinky; печінка; pechinka; ожиріння; ozhyrinnia; кішки; kishky; морфофункціональні зміни; morfofunktsionalni zminy