Удосконалення механізму забезпечення економічної безпеки аграрного підприємства - Безкоровайний, Максим Костянтинович; Bezkorovainyi, Maksym Kostiantynovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Узагальнено теоретичні основи механізму забезпечення економічної безпеки аграрного підприємства. Проаналізовано фінансово-економічну характеристику підприємства та охарактеризовано роботу служби економічної безпеки підприємства та оцінка її стану за окремими складовими. Розглянуто особливості забезпечення економічної безпеки СТОВ «Луговське». Запропоновано методичний підхід до розробки концептуальної моделі забезпечення економічної безпеки підприємства. Визначити процедуру управління ризиками підприємства в контексті забезпечення його економічної безпеки. Сформовано алгоритм конкурентної стратегії підприємства як основи його безпеки. Uzahalneno teoretychni osnovy mekhanizmu zabezpechennia ekonomichnoi bezpeky ahrarnoho pidpryiemstva. Proanalizovano finansovo-ekonomichnu kharakterystyku pidpryiemstva ta okharakteryzovano robotu sluzhby ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva ta otsinka yii stanu za okremymy skladovymy. Rozghlianuto osoblyvosti zabezpechennia ekonomichnoi bezpeky STOV «Luhovske». Zaproponovano metodychnyi pidkhid do rozrobky kontseptualnoi modeli zabezpechennia ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva. Vyznachyty protseduru upravlinnia ryzykamy pidpryiemstva v konteksti zabezpechennia yoho ekonomichnoi bezpeky. Sformovano alhorytm konkurentnoi stratehii pidpryiemstva yak osnovy yoho bezpeky.
Udoskonalennia mekhanizmu zabezpechennia ekonomichnoi bezpeky ahrarnoho pidpryiemstva
Keywords: забезпечення; security; інструмент; tool; механізм; mechanism; підприємство; enterprise; розвиток; development; управління; management; економічна безпека; economic security