Ефективність використання комплексної терапії за лікувально-профілактичних заходів субклінічного кетозу у корів - Антоненко, Петро Павлович; Antonenko, Petro; Antonenko, P. P.; Antonenko, P.; Cуслова, Наталія Іванівна; Suslova, Natalіya; Suslova, N. I.; Suslova, N.; Suslova, Natalia; Розорьонова, К. А.; Razoronova, K. A. (Харківська державна зооветеринарна академія, 2014)
Проведено дослідження, щодо впливу кормової добавки «Фітохол» за субклінічного кетозу у корів. Встановлено, що комплексне застосування фітодобавки, гідрокортизону та натрію гідрокарбонату у корів за субклінічного кетозу, сприяло підвищенню рівня глюкози на 15,3 %, зменшенню вмісту кетонових тіл в крові на 56,27 %, сечі 38,5%, молоці у 2,7 рази, а також підвищення продуктивності на 10-15 %, що вказує на покращення загального стану функції шлунково-кишкового тракту, печінки та ендокринної системи. Проведено исследование влияния кормовой добавки «Фитохол» при субклиничечком кетозе коров. Установленно, что комплексное использование фитодобавки, натрия гидрокарбоната и гидрокортизона ацетата, коровам при скрытой форме кетоза, способствует повышению уровня глюкозы в крови на 15,3%, снижению содержания кетоновых тел на 56,27 %, в моче -38,5% в молоке в 2,7 раз, а также повышению продуктивности на 10-15 %, что свидетельствует об улучшении функционального состояния желудочно-кишечного тракта, печени, эндокринной системы. The study of the effect of feed additive "Fitohol" in ketosis cows. It is established that the integrated use phytonutrients gidrokartizona, and sodium bicarbonate cows with subclinical ketosis improves the blood glucose level of 1.5%, decrease in the content of ketone bodies by 43.7% -38.5% in the urine in the milk 2 , 7 times and improve productivity by 10-15%, indicating that the improvement of the functional state of the gastrointestinal tract, liver, and endocrine system.
Эффективность использования комплексной терапии с лечебно-профилактической целью при субклиническом кетозе у коров
Efficiency of adjuvant therapy for treatment and prevention of subclinical ketosis in cows
Антоненко Петро Павлович https://orcid.org/0000-0003-1469-0121 Cуслова Наталія Іванівна https://orcid.org/0000-0001-9500-9224
Keywords: «Фітохол»; phytonutrients; гідрокортизон; hydrocortisone; корови; cows; кетоз; ketosis; обмін речовин; metabolism; продуктивність; productivity