Вплив спадкових і середовищних факторів на прояв господарсько-корисних ознак худоби молочного напрямку продуктивності - Пришедько, Володимир Михайлович; Pryshedko, Vladimir M.; Pryshedko, V. M.; Pryshedko, V.; Prishedko, V.; Pryshed’ko, Vladimir; Pryshedko, Volodymyr; Карлова, Ліна Валентинівна; Karlova, L. V.; Karlova, L.; Karlova, Lina V.; Karlova, Lina Valentinovna; et al. (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
В роботі представлені результати досліджень щодо впливу спадкових і середовищних факторів на показники продуктивності та відтворювальної здатності корів молочних порід в умовах інтенсивної технології виробництва молока. Це такі фактори як умови годівлі, утримання та експлуатації тварин, тривалість міжотельного, сухостійного- та сервісперіодів, сезон року, генотип батьків, жива маса та вік першого осіменіння. Встановлено, що врахування особливостей організму та названих факторів дозволить у господарствах мати стада високопродуктивної худоби з доброю відтворювальною здатністю. The paper presents the results of research on the influence of hereditary and environmental factors on indicators of productivity and reproductive capacity of dairy cows in conditions of intensive milk production technology. It is such factors as terms of feeding, maintenance and exploitation of animals, duration of міжотельного, сухостійного- and service periods, season of year, genotype paternal, living mass and age of first insemination. It is set that the account of features of organism and adopted factors will allow in economies to have herds of highly productive cattle with good reproductive ability.
The influence of hereditary and environmental factors on the manifestation of economic and useful characters of dairy livestock in the direction of productivity
Пришедько Володимир Михайлович https://orcid.org/0000-0002-7324-5458 Карлова Ліна Валентинівна https://orcid.org/0000-0001-8213-8588
Keywords: відтворювальна здатність; reproductive capacity; корови; cows; фактори середовища; environmental factors; генотип; genotype; молоко; milk; продуктивність; productivity