Вплив кремнієвих сполук на інтенсивність ростових процесів сільськогосподарських рослин - Чорна, Валентина Іванівна; Chorna, Valentyna; Вагнер, Ігнатій Вадимович; Wagner, Іgnatiy; Мовчан, Г.В.; Мovchan, G. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2018)
наючи з перших етапів їх розвитку [3]. Метою нашої роботи було оцінити вплив активних форм кремнієвих сполук на інтенсивність ростових процесів 7-ми добового ячменю звичайного на педоземах на лесоподібному суглинку та на дерново-літогенних грунтах на лесоподібному суглинку. Для проведення дослідження були обрані 0,6% та 1% розчини SiO2.The aim of our work was to evaluate the effect of reactive forms of silicon compounds on intensity of growth processes of 7-day barley on pedozem on loess-like loam and on sod-lithogenic soils on loess-like loam. For 0.6% and 1% SiO2 solutions were selected for the study.
Influence of silicon compounds on the intensity of growth processes of agricultural plants
Keywords: з'єднання кремнію; silicon compounds; живлення рослин; plant nutrition; ростові процеси; growth processes; грунтова витяжка; soil extract