Ветеринарна санітарія і гігієна в умовах приватного акціонерного товариства АПК-Інвест Покровського району Донецької області - Сузіков, Р. О.; Suzikov, R. O. (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
У системі заходів, що забезпечують ветеринарно-санітарне благополуччя на м’ясопереробних підприємствах, вирішальне значення має своєчасне та якісне проведення комплексу спеціальних заходів, серед яких найголовніше місце належить дезінфекції об’єктів ветеринарного контролю та гігієні персоналу. В дипломній роботі викладно дослідження щодо заходів для підтримання санітарно гігієнічного стану на переробному м’ясопереробному підприємстві, самі заходи, та лабораторне підтвердження їх ефективності. За результатами досліджень з’ясували технологічний графік проведення почерговості та періодичності для підтримання санітарно-гігієнічного стану на об’єктах держветсанконтролю та нагляду. Лабораторно підтвердили доцільність та якість цих заходів. In the system of measures that ensure veterinary and sanitary well-being at meat processing enterprises, timely and high-quality implementation of a set of special measures is crucial, among which the main place belongs to the disinfection of veterinary control facilities and staff hygiene. The thesis contains research on measures to maintain sanitary and hygienic conditions at the meat processing plant, the measures themselves, and laboratory confirmation of their effectiveness. According to the results of research, we found out exactly what procedures are performed and their sequence, frequency, to maintain the sanitary and hygienic condition at the proper level. Laboratory confirmed the feasibility and quality of these measures.
Veterinary sanitation and hygiene in the conditions of private joint-stock company" APK-invest Pokrovsky district of Donetsk region
Keywords: очищення; cleaning; дезінфекція; disinfection; ветеринарна-санітарія і гігієна; sanitary and hygienic measures; мийка; washing