Законодавче забезпечення розвитку місцевого самоврядування в Україні: проблеми та перспективи - Шадько, Ірина Іванівна; Shadko, Iryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Метою роботи є визначення перспективних напрямків законодавчого забезпечення розвитку місцевого самоврядування в Україні відповідно до потреб сучасної держави та суспільства.Metoiu roboty ye vyznachennia perspektyvnykh napriamkiv zakonodavchoho zabezpechennia rozvytku mistsevoho samovriaduvannia v Ukraini vidpovidno do potreb suchasnoi derzhavy ta suspilstva.
Zakonodavche zabezpechennia rozvytku mistsevoho samovriaduvannia v Ukraini: problemy ta perspektyvy
Keywords: безпосередня та представницька демократія; direct and representative democracy; реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади; reform of local government and territorial authority organization; статут територіальної громади; territorial community statute; місцеве самоврядування; local government; законодавче регулювання розвитку місцевого самоврядування; legislative regulation of local government development; локальна нормотворчість; local government