Удосконалення проєктування управлінських рішень щодо стратегічного розвитку підприємства - Кособа, Олег Володимирович; Kosoba, Oleh (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єкт дослідження кваліфікаційної роботи є процеси прийняття управлінських рішень на етапі розробки стратегії розвитку ФОП «Оксенюк Петро Дмитрович». Предмет дослідження є теоретичні та методичні засади розробки і вибору стратегії розвитку. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження теоретичних і практичних аспектів розробки і реалізації управлінських рішень щодо стратегічного розвитку підприємства та розробка пропозицій щодо удосконалення цих процесів. Методи дослідження використанні при написанні кваліфікаційної роботи стали загальнонаукові та спеціальні методи дослідження. Серед загальнонаукових методів для вирішення поставлених завдань використано методи: аналізу, синтезу, абстрагування, економіко-математичні, конкретизація. Серед спеціальних методів використано методи групування, SWOT-аналізу, порівняння, бальної оцінки, методи аналізу фінансово-економічного стану підприємства, моделювання. Obiekt doslidzhennia kvalifikatsiinoi roboty ye protsesy pryiniattia upravlinskykh rishen na etapi rozrobky stratehii rozvytku FOP «Okseniuk Petro Dmytrovych». Predmet doslidzhennia ye teoretychni ta metodychni zasady rozrobky i vyboru stratehii rozvytku. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye doslidzhennia teoretychnykh i praktychnykh aspektiv rozrobky i realizatsii upravlinskykh rishen shchodo stratehichnoho rozvytku pidpryiemstva ta rozrobka propozytsii shchodo udoskonalennia tsykh protsesiv. Metody doslidzhennia vykorystanni pry napysanni kvalifikatsiinoi roboty staly zahalnonaukovi ta spetsialni metody doslidzhennia. Sered zahalnonaukovykh metodiv dlia vyrishennia postavlenykh zavdan vykorystano metody: analizu, syntezu, abstrahuvannia, ekonomiko-matematychni, konkretyzatsiia. Sered spetsialnykh metodiv vykorystano metody hrupuvannia, SWOT-analizu, porivniannia, balnoi otsinky, metody analizu finansovo-ekonomichnoho stanu pidpryiemstva, modeliuvannia.
Udoskonalennia proiektuvannia upravlinskykh rishen shchodo stratehichnoho rozvytku pidpryiemstva
Keywords: управлінські рішення; management decisions; стратегія розвитку; development strategy; оцінка; evaluation; ефективність; efficiency; чинники; factors; етапи; stages; планування; planning