Агробіологічне обґрунтування захисту винограду від шкідників в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Агросільпром» Дніпровського району Дніпропетровської області - Швачка, Анастасія Миколаївна; Shvachka, Anastasiya (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Асортимент пестицидів, препаративні форми і способи їх застосуван-ня докорінно змінилися порівняно з тим, що були поширенні в другій по-ловінні минулого сторіччя. Сучасні препарати стали значно краще збалан-сованими за багатьма показниками, часто в їх складі міститься два-три компоненти діючої речовини, що розшарує спрямованість та спрощує до-зування, приготування робочих розчинів для їх застосування.Asortyment pestytsydiv, preparatyvni formy i sposoby yikh zastosuvan-nya dokorinno zminylysya porivnyano z tym, shcho buly poshyrenni v druhiy po-lovinni mynuloho storichchya. Suchasni preparaty staly znachno krashche zbalan-sovanymy za bahatʹma pokaznykamy, chasto v yikh skladi mistytʹsya dva-try komponenty diyuchoyi rechovyny, shcho rozsharuye spryamovanistʹ ta sproshchuye do-zuvannya, pryhotuvannya robochykh rozchyniv dlya yikh zastosuvannya.
Ahrobiolohichne obgruntuvannya zakhystu vynohradu vid shkidnykiv v umovakh tovarystva z obmezhenoyu vidpovidalʹnistyu «Ahrosilʹprom» Dniprovsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: захист винограду; protection of grapes; гронова листокрутка; bunch of leaf twists; фітосанітарний моніторинг; phytosanitary monitoring