Удосконалення управління конкурентоздатністю підприємства - Мігріна, Євгенія Вячеславівна; Mihrina, Yevheniia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є обґрунтування теоретичних засад і розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення системи управління конкурентоздатністю фермерського господарства «Агроальянс». Для досягнення поставленої мети у роботі були визначені такі завдання:  узагальнити теоретико-методичні підходи до оцінювання конкурентоздатності аграрних підприємств;  проаналізувати систему управління підприємством та визначити її вплив на рівень конкурентоздатності;  оцінити виробничо-економічні показники діяльності ФГ «Агроальянс» у динаміці;  виявити чинники, що стримують підвищення конкурентних переваг підприємства;  розробити напрями удосконалення управлінських рішень і оцінити їх економічну ефективність. Об’єктом дослідження виступає система управління фермерським господарством «Агроальянс». Предметом дослідження є процеси управління конкурентоздатністю підприємства в умовах сучасного аграрного ринку. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye obgruntuvannia teoretychnykh zasad i rozrobka praktychnykh rekomendatsii shchodo udoskonalennia systemy upravlinnia konkurentozdatnistiu fermerskoho hospodarstva «Ahroalians». Dlia dosiahnennia postavlenoi mety u roboti buly vyznacheni taki zavdannia: - uzahalnyty teoretyko-metodychni pidkhody do otsiniuvannia konkurentozdatnosti ahrarnykh pidpryiemstv; - proanalizuvaty systemu upravlinnia pidpryiemstvom ta vyznachyty yii vplyv na riven konkurentozdatnosti; - otsinyty vyrobnycho-ekonomichni pokaznyky diialnosti FH «Ahroalians» u dynamitsi; - vyiavyty chynnyky, shcho strymuiut pidvyshchennia konkurentnykh perevah pidpryiemstva; - rozrobyty napriamy udoskonalennia upravlinskykh rishen i otsinyty yikh ekonomichnu efektyvnist. Obiektom doslidzhennia vystupaie systema upravlinnia fermerskym hospodarstvom «Ahroalians». Predmetom doslidzhennia ye protsesy upravlinnia konkurentozdatnistiu pidpryiemstva v umovakh suchasnoho ahrarnoho rynku.
Udoskonalennia upravlinnia konkurentozdatnistiu pidpryiemstva
Keywords: підприємствао; pidpryiemstvao; конкурентоздатність; konkurentozdatnist; удосконалення управління; udoskonalennia upravlinnia