Особливості радіологічного і біохімічного дослідження навколоплодової рідини у корів - Корейба, Людмила Володимирівна; Koreyba, Ludmila; Koreyba, L. V.; Koreyba, Lyudmila Volodymyrivna; Koreyba, L.; Koreiba, L. V. (Державний агроекологічний університет, 2008)
Встановлено, що навколо плодові води в корів за умов радіаційного забруднення мають властивість акумулювати радіонукліди: К40, Th232, Ra226, Cs137. В амніотичній рідині виявлені сірковмісні амінокислоти, вітамін С, муцини і ферменти каталазу. Установлено, что околоплодные воды у коров в условиях радиационного загрязнения имеют свойство аккумулировать радионуклиды: К40, Th232, Ra226, Cs137. В амниотической жидкости обнаружены серосодержащие аминокислоты, витамин С, муцин и фермент каталаза. It is set that Amniotic fluids of cows in the conditions of radiation contamination are a characteristic to accumulate such radionyclides as: К40, Th232, Ra226, Cs137. In an amniotic liquids found out sulfur-containing amino acid, the vitamin C, mucin and enzyme, katalaza.
Особенности радиологического и биохимического исследования околоплодных вод у коров
Features of radiological and biochemical research of amniotic fluid of cows
Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779
Keywords: корови; cows; навколоплодові води; amniotic fluid; радіонукліди; radionuclides