Шляхи підвищення генетичної спроможності формування продуктивності сучасних сортів пшениці озимої в умовах навчально-наукового центру Дніпровського державного аграрно-економічного університету - Прокопенко, Владислав Олегович; Prokopenko, Vladyslav Olehovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2024)
Селекція пшениці озимої є надзвичайно важливою для українського сільськогосподарського сектору. Ця рослина є ключовою у вирощуванні та виробництві продуктів харчування в Україні. Підвищення врожайності пшениці озимої через селекційну роботу сприяє збільшенню виробництва зерна, що безпосередньо впливає на підвищення продуктивності сільськогосподарського сектору. Selektsiia pshenytsi ozymoi ye nadzvychaino vazhlyvoiu dlia ukrainskoho silskohospodarskoho sektoru. Tsia roslyna ye kliuchovoiu u vyroshchuvanni ta vyrobnytstvi produktiv kharchuvannia v Ukraini. Pidvyshchennia vrozhainosti pshenytsi ozymoi cherez selektsiinu robotu spryiaie zbilshenniu vyrobnytstva zerna, shcho bezposeredno vplyvaie na pidvyshchennia produktyvnosti silskohospodarskoho sektoru
Shliakhy pidvyshchennia henetychnoi spromozhnosti formuvannia produktyvnosti suchasnykh sortiv pshenytsi ozymoi v umovakh navchalno-naukovoho tsentru Dniprovskoho derzhavnoho ahrarno-ekonomichnoho universytetu
Keywords: пшениця озима; pshenytsia ozyma; інтенсивний сортотип; intensyvnyi sortotyp; степовий екотип; stepovyi ekotyp; технологічна якість; tekhnolohichna yakist; врожайність; vrozhainist