Космічна екологія - Півоваров, Олександр Андрійович; Pivovarov, Oleksandr Andriiovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Навчальний посібник є спробою стисло донести в одному виданні до студентів та фахівців інформацію з чим стикається сучасна космонавтика в екологічному сенсі, про забезпечення умов життєдіяльності живих істот і рослинності в космічному просторі, виникнення екологічних загроз, з якими потрібно боротися і перемагати зусиллями дружної сім’ї космонавтів, науковців та інженерів, які мріють про мирне підкорення космосу та перехід від фантазій до реального втілення космічних подорожей людей на інші планети Всесвіту. The tutorial is an attempt to summarize in one edition to students and professionals information on what modern astronautics faces ecological sense, to ensure the living conditions of living beings and vegetation in outer space, the emergence of environmental threats with which you need to fight and win with the efforts of a friendly family of astronauts, scientists and engineers who dream of peaceful conquest of space and transition from fantasies to the real embodiment of human space travel to others planet of the universe.
Space ecology
Keywords: космічна екологія; Space ecology; умови життєдіяльності живих істот; living conditions of living beings; екологічні загрози; environmental threats