Вдосконалення технології вирощування льону олійного в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Ягідне» Новомосковського району Дніпропетровської області - Яковенко, Євгеній Вікторович; Yakovenko, Yevhenii Viktorovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Проведені дослідження із застосуванням різних доз комплексних мінеральних добрив, а також позакореневого підживлення посівів льону олійного мікродобривом Інтермаг Олійні, виявили позитивний вплив їх на ріст, розвиток та формування урожаю насіння льону олійного сорту Водограй з показниками якості (вміст олії), що відповідають чинним стандартам. Provedeni doslidzhennia iz zastosuvanniam riznykh doz kompleksnykh mineralnykh dobryv, a takozh pozakorenevoho pidzhyvlennia posiviv lonu oliinoho mikrodobryvom Intermah Oliini, vyiavyly pozytyvnyi vplyv yikh na rist, rozvytok ta formuvannia urozhaiu nasinnia lonu oliinoho sortu Vodohrai z pokaznykamy yakosti (vmist olii), shcho vidpovidaiut chynnym standartam.
Vdoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia lonu oliinoho v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Iahidne» Novomoskovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: ґрунт; grunt; льон; lon; олійна культура; oliina kultura; сорт; sort; гербіцид; herbitsyd