Вплив попередників на урожайність пшениці озимої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю агрофірма «Агроальянс» Новомосковського району Дніпропетровської області - Матвєєв, Олексій Анатолійович; Matvieiev, Oleksii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Процес формування урожайності пшениці озимої м’якої від попередників чорний пар, горох, ріпак озимий. Сорти пшениці озимої м’якої Житниця одеська та Мудрість одеська. Методична частина експерименту базувалася на теорії багатофакторних дослідів, регресійному та дисперсійному аналізі. Статистична обробка даних експериментальних досліджень проведена з використанням програм «STATISTICA» та «Excel».Protses formuvannia urozhainosti pshenytsi ozymoi miakoi vid poperednykiv chornyi par, horokh, ripak ozymyi. Sorty pshenytsi ozymoi miakoi Zhytnytsia odeska ta Mudrist odeska. Metodychna chastyna eksperymentu bazuvalasia na teorii bahatofaktornykh doslidiv, rehresiinomu ta dyspersiinomu analizi. Statystychna obrobka danykh eksperymentalnykh doslidzhen provedena z vykorystanniam prohram «STATISTICA» ta «Excel».
Vplyv poperednykiv na urozhainist pshenytsi ozymoi v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu ahrofirma «Ahroalians» Novomoskovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: попередник; poperednyk; пшениця озима м’яка; pshenytsia ozyma miaka; сорт; sort; врожайність; vrozhainist; ефективність; efektyvnist