Пророщування низькоякісної зернової сировини на харчові цілі з використанням плазмохімічно активованої води - Ковальова, Олена Сергіївна; Kovalova, Olena; Тищенко, Г.П.; Tyshchenko, H.P.; Півоваров, Олександр Андрійович; Pivovarov, Oleksandr (Інститут зернового господарства НААН України, 2013)
Проведено цикл досліджень стимулюючих проростання властивостей плазмохімічно активованої води. Такі властивості змогли б в подальшому бути використані для інтенсифікації процесів пророщування зерна низької якості, а саме – з недостатньою для промислової переробки енергією та здатністю проростання. - A cycle of research on the germination-stimulating properties of plasma-chemically activated water was conducted. Such properties could be used in the future to intensify the germination processes of low-quality grain, namely, with insufficient energy and germination capacity for industrial processing.
Germination of low-quality grain raw materials for food purposes using plasma-chemically activated water
Keywords: зерно; grain; пророщування; germination; плазмохімічна активація; plasma chemical activation; нерівноважна плазма; non-equilibrium plasma; водні розчини; aqueous solutions; кластерна структура; cluster structure; активатор проростання; germination activator; енергія проростання; germination energy