Механізація захисту рослин у системі природного землеробства - Кобець, Анатолій Степанович; Kobets, Anatoly S.; Сobets’, A. S.; Kobec, Anatoly Stepanovich; Kobets, A.; Кобець, Олександр Миколайович; Kobets, Oleksandr; Кузьменко, О.Ф.; Kuzmenko, O. (Центральноукраїнський національний технічний університет, 2015)
У статті представлено аналіз основних дій та методів захисту сільськогосподарських культур для органічного землеробства. Біологічні методи захисту рослин відіграють ключову роль у виробництві екологічно чистих продуктів. Показано дослідження існуючих типів дозування (об'ємна, вагова, пневматична механічна та пневматична) що найкращим дозуванням для лялечок трихограми є пневматичний бункер-дозатор з переривчастим подачею повітря. Машинні технології переселення ентомофагів є перспективними технологіями для умов України та Росії рекомендується для широкого використання в системі природного землеробства. Використання машинних систем з малооб'ємними та надмірно об'ємними технологіями обприскування збільшує ефективність біологічних препаратів.The article presents analysis of the main actions and methods of crop protection for organic farming. Biological methods of of plant protection play a key role in the making ecologically clean products. The study of existing types of dosing (volume, weight, pneumatic mechanical and pneumatic) has shown that the best dosing for the pupae of Trichogramma is a pneumatic hopper-doser with intermittent supply airflow. Machine technology of entomophages resettlement are promising technologies for the conditions of Ukraine and recommended for widespread use in the system of natural farming. Using the machine systems with low-volume and ultralow-volume spraying technologies increase the efficiency of biological preparations.
Mechanization of plant protection in the system of organic farming
Keywords: biological control; biological control; entomophagous; entomophagous; trichogram; trichogram