Удосконалення технології водокористування на зрошуваних землях у приватному підприємстві «Перемога АВК» Дніпровського району Дніпропетровської області - Марценюк, Ігор Сергійович; Martseniuk, Ihor (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Актуальність дослідження зумовлена необхідністю відновлення та раціонального використання зрошувальних систем, підвищення ефективності водокористування, зменшення негативного впливу кліматичних чинників та забезпечення сталого розвитку аграрного виробництва. Aktualnist doslidzhennia zumovlena neobkhidnistiu vidnovlennia ta ratsionalnoho vykorystannia zroshuvalnykh system, pidvyshchennia efektyvnosti vodokorystuvannia, zmenshennia nehatyvnoho vplyvu klimatychnykh chynnykiv ta zabezpechennia staloho rozvytku ahrarnoho vyrobnytstva.
Udoskonalennia tekhnolohii vodokorystuvannia na zroshuvanykh zemliakh u pryvatnomu pidpryiemstvi «Peremoha AVK» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: зрошення сільськогосподарських культур; zroshennia silskohospodarskykh kultur; планування водокористування; planuvannia vodokorystuvannia; забезпеченість природного зволоження; zabezpechenist pryrodnoho zvolozhennia; вода; voda; гідрографічна мережа; hidrohrafichna merezha