Методика організації податкового обліку у системі забезпечення економічної стійкості підприємства - Міньковська, Альона Вікторівна; Minkovska, Alona; Бондарчук, Наталя Володимирівна; Bondarchuk, Natalia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2017)
Забезпечення економічної стійкості підприємства зумовлена сучасною ситуацією ринкової економіки, що характеризується високим рівнем невизначеності, жорсткої конкуренції та різноманітністю ризиків. Не забезпечивши економічну стійкість своїх підприємств в умовах ринкової економіки, незалежні, самостійні виробники товарів і послуг не зможуть успішно діяти на ринку. Сучасні умови господарювання та все більш зростаюча роль податків та зборів в діяльності підприємств вимагають внесення коригувань у діючу концепцію бухгалтерського обліку, з метою створення умов для задоволення інформаційних потреб конкретних користувачів в даних щодо розміру та видів об’єктів оподаткування (податкового обліку), а також їх складових для нарахування податків (зборів) та заповнення відповідної звітності. Ensuring economic sustainability of the enterprise is conditioned by the current situation of the market economy, characterized by high level of uncertainty, hard competition and a variety of risks. Without ensuring the economic stability of their enterprises in a market economy, independent, independent producers of goods and services will not be able to successfully operate in the market. Modern economic conditions and the increasing role of taxes and fees in the activities of enterprises require adjustments to the current accounting concept in order to create conditions for meeting the information needs of specific users in data on the size and types of taxation objects (tax accounting), as well as their components for the calculation of taxes (fees) and filling in the relevant reporting.
Methodology of organization of tax accounting in the system of ensuring economic stability of the enterprise, Ukraine
Keywords: податковий облік; tax accounting; економічна стійкість; economic sustainability; податки; taxes; збори; fees; податкові регістри; tax registers