Удосконалення технологічного процесу приготування рідких кормів на свинофермі з розробкою змішувача - Олексюк, Максим Павлович; Oleksiuk, Maksym Pavlovych (Дніпровський ДАЕУ, 2024)
В дипломному проекті викладено наступне. У вступі представлено за-гальну характеристику досліджуваної теми та її актуальність. Проведено де-тальний аналіз господарчої діяльності підприємства, на основі якого зробле-но висновки про необхідність впровадження процесу приготування рідких кормів на відгодівельній свинофермі. Проведено огляд сучасних тенденцій у тваринництві та на цій основі виконано проектування процесу приготування та роздачі рідких кормів. Запропоновано розробку змішувача кормів, який забезпечить більш ефективне змішування компонентів корму. В рамках про-екту також запропоновано заходи з покращення умов охорони праці під час роздачі кормів. Було проведено техніко-економічне обґрунтування проекту, яке вклю-чало порівняння експлуатаційних витрат та ефективності різних систем годі-влі. Проект завершено висновками, які підсумовують основні результати ро-боти, та списком використаної літератури, що включає всі джерела, викорис-тані в процесі дослідження. Додатки містять додаткові матеріали та розраху-нки, що підтримують основну частину проекту. V dyplomnomu proekti vykladeno nastupne. U vstupi predstavleno za-halnu kharakterystyku doslidzhuvanoi temy ta yii aktualnist. Provedeno de-talnyi analiz hospodarchoi diialnosti pidpryiemstva, na osnovi yakoho zroble-no vysnovky pro neobkhidnist vprovadzhennia protsesu pryhotuvannia ridkykh kormiv na vidhodivelnii svynofermi. Provedeno ohliad suchasnykh tendentsii u tvarynnytstvi ta na tsii osnovi vykonano proektuvannia protsesu pryhotuvannia ta rozdachi ridkykh kormiv. Zaproponovano rozrobku zmishuvacha kormiv, yakyi zabezpechyt bilsh efektyvne zmishuvannia komponentiv kormu. V ramkakh pro-ektu takozh zaproponovano zakhody z pokrashchennia umov okhorony pratsi pid chas rozdachi kormiv. Bulo provedeno tekhniko-ekonomichne obgruntuvannia proektu, yake vkliu-chalo porivniannia ekspluatatsiinykh vytrat ta efektyvnosti riznykh system hodi-vli. Proekt zaversheno vysnovkamy, yaki pidsumovuiut osnovni rezultaty ro-boty, ta spyskom vykorystanoi literatury, shcho vkliuchaie vsi dzherela, vykorys-tani v protsesi doslidzhennia. Dodatky mistiat dodatkovi materialy ta rozrakhu-nky, shcho pidtrymuiut osnovnu chastynu proektu.
Udoskonalennia tekhnolohichnoho protsesu pryhotuvannia ridkykh kormiv na svynofermi z rozrobkoiu zmishuvacha
Keywords: комбікорм; kombikorm; свині; svyni; відгодівля; vidhodivlia; рідкий корм; ridkyi korm; змішувач; zmishuvach; конверсія; konversiia; ферма; ferma; турбулентний; turbulentnyi