Аналіз родючості еродованих ґрунтів в товаристві з обмеженою відповіда-льністю «Мак» Кам҆янського району Дніпропетровської області - Марченко, Дар’я Сергіївна; Marchenko, Daria (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
В роботі наведено результати вивчення властивостей чорнозему зви-чайного повнопрофільного, слабоеродованого і середньоеродованого . Вста-новлено рівень потенційної, ефективної та економічної родючості еродованих чорноземів по відношенню до повнопрофільного. Встановлено вплив еродо-ваності на величину врожайності пшениці озимої, розрахована економічна ефективність вирощування пшениці озимої на еродованих ґрунтах.V roboti navedeno rezulʹtaty vyvchennya vlastyvostey chornozemu zvy-chaynoho povnoprofilʹnoho, slaboerodovanoho i serednʹoerodovanoho . Vsta-novleno rivenʹ potentsiynoyi, efektyvnoyi ta ekonomichnoyi rodyuchosti erodovanykh chornozemiv po vidnoshennyu do povnoprofilʹnoho. Vstanovleno vplyv erodo-vanosti na velychynu vrozhaynosti pshenytsi ozymoyi, rozrakhovana ekonomichna efektyvnistʹ vyroshchuvannya pshenytsi ozymoyi na erodovanykh gruntakh.
Analiz rodyuchosti erodovanykh gruntiv v tovarystvi z obmezhenoyu vidpovida-lʹnistyu «Mak» Kam҆yansʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: потенційна; potential; ефективна і економічна родючість; effective and economic fertility; пшениця озима; winter wheat; чорнозем звичайний повнопрофільний; chernozem ordinary full-profile; чорнозем звичайний слабоеродований; chernozem ordinary weakly eroded