Організація обліку і контролю основних засобів з метою підвищення ефективності їх використання на підприємстві - Мала, Яна Сергіївна; Mala, Yana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Для досягнення мети та виконання поставлених завдань у роботі було використано загальні методи економічних досліджень, зокрема такі, як аналіз, зіставлення, конкретизація, балансовий, абстрактно-логічний, а також економіко-статистичні методи із застосуванням середніх і відносних величин. Метод класифікації джерел інформації дозволив узагальнити та систематизувати погляди вчених на поставлену проблему. Інформаційною базою дослідження стали нормативно-правові документи з обліку основних засобів, теоретичні та методологічні розробки вітчизняних та зарубіжних науковців, аналітичні матеріали, джерелами яких були наукові публікації, інформація бухгалтерського обліку, фінансової та статистичної звітності підприємства. Окремі результати кваліфікаційної роботи опубліковані у матеріалах студентської науково-практичної конференції. Результати впроваджені в діяльність Аграрно-виробничого товариства з обмеженою відповідальністю «Агроцентр К». Dlia dosiahnennia mety ta vykonannia postavlenykh zavdan u roboti bulo vykorystano zahalni metody ekonomichnykh doslidzhen, zokrema taki, yak analiz, zistavlennia, konkretyzatsiia, balansovyi, abstraktno-lohichnyi, a takozh ekonomiko-statystychni metody iz zastosuvanniam serednikh i vidnosnykh velychyn. Metod klasyfikatsii dzherel informatsii dozvolyv uzahalnyty ta systematyzuvaty pohliady vchenykh na postavlenu problemu. Informatsiinoiu bazoiu doslidzhennia staly normatyvno-pravovi dokumenty z obliku osnovnykh zasobiv, teoretychni ta metodolohichni rozrobky vitchyznianykh ta zarubizhnykh naukovtsiv, analitychni materialy, dzherelamy yakykh buly naukovi publikatsii, informatsiia bukhhalterskoho obliku, finansovoi ta statystychnoi zvitnosti pidpryiemstva. Okremi rezultaty kvalifikatsiinoi roboty opublikovani u materialakh studentskoi naukovo-praktychnoi konferentsii. Rezultaty vprovadzheni v diialnist Ahrarno-vyrobnychoho tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Ahrotsentr K».
Orhanizatsiia obliku i kontroliu osnovnykh zasobiv z metoiu pidvyshchennia efektyvnosti yikh vykorystannia na pidpryiemstvi
Keywords: організація обліку; organization of accounting; аудит; audit; основні засоби; fixed assets; амортизація; depresiation; контроль; control