Багатостадійна очистка гідравлічних агрегатів в спеціалізованих підприємствах з їх технічного сервісу - Мельянцов, Петро Тимофійович; Meliantsov, Petro; Коломієць, Олександр Михайлович; Kolomiets, Oleksandr (International Science Group, 2024)
Однією із причин, яка суттєво впливає на зменшення після ремонтного ресурсу гідроагрегатів, являється наявність залишкових забруднень, які формуються в процесі ремонту гідравлічних агрегатів і розміщуються в внутрішніх порожнинах агрегатів після проведення обкатки та випробування. Метою роботи являється забезпечення післяремонтної довговічності гідравлічних агрегатів, за рахунок підвищення якості їх очистки в технологічному процесі ремонту, для умов спеціалізованих сервісних підприємств. Поставлена мета досягається проведенням аналізу організаційних рішень в операціях багатостадійної очистки гідроагрегатів в технологічному процесі їх ремонту, та технічних рішень, які впливають на якість очистки агрегатів та деталей. До заходів, які забезпечать підвищення якості очищення деталей і агрегатів, безпосередньо при їх ремонті, слід віднести впровадження в технологічний процес операцій очистки (промивання) агрегатів після діагностування, для видалення залишкових забруднень перед розбиранням, що підвищить якість дефектувальних робіт, а також операцію очищення деталей перед складанням агрегатів, для видалення забруднень, обумовлених технологічними операціями їх відновлення. Розроблена схема операцій багатостадійної очистки гідравлічних агрегатів та їх деталей в технологічному процесі ремонту, може бути рекомендована для спеціалізованих підприємств з технічного сервісу гідравлічних агрегатів, реалізація якої значно підвищить післяремонтну довговічність гідравлічних агрегатів. - One of the reasons that significantly affects the reduction of the service life of hydraulic units after repair is the presence of residual contaminants that are formed during the repair of hydraulic units and are placed in the internal cavities of the units after running-in and testing. The purpose of the work is to ensure the post-repair durability of hydraulic units, due to the improvement of the quality of their cleaning in the technological process of repair, for the conditions of specialized service enterprises. The set goal is achieved by conducting an analysis of organizational decisions in operations of multi-stage cleaning of hydraulic units in the technological process of their repair, and technical decisions that affect the quality of cleaning units and parts. The measures that will ensure the improvement of the quality of cleaning of parts and units, directly during their repair, should include the introduction into the technological process of cleaning (washing) operations of units after diagnosis, to remove residual contamination before disassembly, which will increase the quality of defective work, as well as the operation of cleaning parts before assembly of aggregates, to remove impurities caused by technological operations of their recovery. The developed scheme of operations for multi-stage cleaning of hydraulic units and their parts in the technological process of repair can be recommended for specialized enterprises in the technical service of hydraulic units, the implementation of which will significantly increase the post-repair durability of hydraulic units.
Multi-stage cleaning of hydraulic units in specialized enterprises from their technical service
Keywords: гідравлічні агрегати; hydraulic units; ремонт; repair; спеціалізовані сервісні підприємства; specialized service enterprises; технологічний процес; technological process; очистка; cleaning; промивання; washing; післяремонтна довговічність; post-repair durability