Обґрунтування технологічних параметрів процесу теплообміну в потоково-технологічних лініях теплового обробітку молока - Похиленко, Ростислав Володимирович; Pokhylenko, Rostyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Вступна частина дипломної роботи містить обґрунтування актуальності теми, сформульовані мета та задачі, приведено методи досліджень. У першому розділі приведений огляд існуючих теплообмінних апаратів для харчових продуктів. Розглянуто теплообмінні апарати проточної дії і періодичної, а також аналіз математичних моделей нагрівання і охолодження продуктів. Сформовані задачі дослідження. У другому розділі приведено аналіз робочого процесу тепловіддачі в апаратах. Наведено основні типи теплопередачі. У третьому і четвертому розділі приведено експериментальні дослідження роботи теплообмінних апаратів, показані лабораторні установки та розраховано основні параметри даних досліджень. У п’ятому розділі розроблені питання охорони праці до даних теплообмінних апаратів. У шостому розділі приведений розрахунок економічної ефективності.. Зроблені висновки та складено список використаної літератури. Vstupna chastyna dyplomnoi roboty mistyt obgruntuvannia aktualnosti temy, sformulovani meta ta zadachi, pryvedeno metody doslidzhen. U pershomu rozdili pryvedenyi ohliad isnuiuchykh teploobminnykh aparativ dlia kharchovykh produktiv. Rozghlianuto teploobminni aparaty protochnoi dii i periodychnoi, a takozh analiz matematychnykh modelei nahrivannia i okholodzhennia produktiv. Sformovani zadachi doslidzhennia. U druhomu rozdili pryvedeno analiz robochoho protsesu teploviddachi v aparatakh. Navedeno osnovni typy teploperedachi. U tretomu i chetvertomu rozdili pryvedeno eksperymentalni doslidzhennia roboty teploobminnykh aparativ, pokazani laboratorni ustanovky ta rozrakhovano osnovni parametry danykh doslidzhen. U piatomu rozdili rozrobleni pytannia okhorony pratsi do danykh teploobminnykh aparativ. U shostomu rozdili pryvedenyi rozrakhunok ekonomichnoi efektyvnosti.. Zrobleni vysnovky ta skladeno spysok vykorystanoi literatury.
Obgruntuvannia tekhnolohichnykh parametriv protsesu teploobminu v potokovo-tekhnolohichnykh liniiakh teplovoho obrobitku moloka
Keywords: молоко; moloko; обладнання; obladnannia; теплообмінник; teploobminnyk; показники; pokaznyky; дослідження; doslidzhennia; ефективність; efektyvnist