Обґрунтування технології виробництва напою шоколадного збагаченого білками зерна сочевиці - Анданченко, Поліна Михайлівна; Andanchenko, Polina Mykhailivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкт дослідження – технологія виробництва збагаченого напою на основі зерна сочевиці. Предмет дослідження – зв’язок технологічних параметрів процесу з якісними показниками отриманого продукту. Метою роботи є розробка технології напою на основі зерна сочевиці, збагаченого білками, амінокислотами, мінеральними речовинами, вітамінами та харчовими волокнами, що заповнюють дефіцит харчових речовин у раціоні та сприяють при щоденному вживанні усуненню дефіциту білкових речовин. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva zbahachenoho napoiu na osnovi zerna sochevytsi. Predmet doslidzhennia – zviazok tekhnolohichnykh parametriv protsesu z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu. Metoiu roboty ye rozrobka tekhnolohii napoiu na osnovi zerna sochevytsi, zbahachenoho bilkamy, aminokyslotamy, mineralnymy rechovynamy, vitaminamy ta kharchovymy voloknamy, shcho zapovniuiut defitsyt kharchovykh rechovyn u ratsion ta spryiaiut pry shchodennomu vzhyvanni usunenniu defitsytu bilkovykh rechovyn.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva napoiu shokoladnoho zbahachenoho bilkamy zerna sochevytsi
Keywords: збагачені напої; zbahacheni napoi; сочевиця; sochevytsia; вітаміни; vitaminy; білковий компонент; bilkovyi komponent; здорове харчування; zdorove kharchuvannia