Удосконалення організації менеджменту в сільськогосподарському підприємстві - Маловик, Тимофій Володимирович; Malovyk, Tymofii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єктом дослідження, який обраний у представленій кваліфікаційній роботі, слугує алгоритм організаційних заходів з удосконалення наявних складових менеджменту базового підприємства. Предметом дослідження були засади теорії й практики організації менеджменту базового товариства. Практичне значення досліджень кваліфікаційної роботи стосується використання в практиці роботи базового товариства розроблених рішень щодо удосконалення організації менеджменту задля підвищення ефективних показників його діяльності. Виконуючи роботу, опрацьовано методи досліджень: абстрактно-логічний, монографічний, статистичні методи, які включають в себе: факторний аналіз,метод стратегічного аналізу: SWOT-аналіз, а також прогнозування, оптимізація. Дослідження кваліфікаційної роботи ґрунтувалися на відповідних інформаційних джерелах. Так, використано документи регламентуючого характеру, дані з річної звітності товариства, дані з статистичних довідників, дані з угод та контрактів щодо купівлі-продажу як ресурсів, так і виробленої продукції. Obiektom doslidzhennia, yakyi obranyi u predstavlenii kvalifikatsiinii roboti, sluhuie alhorytm orhanizatsiinykh zakhodiv z udoskonalennia naiavnykh skladovykh menedzhmentu bazovoho pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia buly zasady teorii y praktyky orhanizatsii menedzhmentu bazovoho tovarystva. Praktychne znachennia doslidzhen kvalifikatsiinoi roboty stosuietsia vykorystannia v praktytsi roboty bazovoho tovarystva rozroblenykh rishen shchodo udoskonalennia orhanizatsii menedzhmentu zadlia pidvyshchennia efektyvnykh pokaznykiv yoho diialnosti. Vykonuiuchy robotu, opratsovano metody doslidzhen: abstraktno-lohichnyi, monohrafichnyi, statystychni metody, yaki vkliuchaiut v sebe: faktornyi analiz,metod stratehichnoho analizu: SWOT-analiz, a takozh prohnozuvannia, optymizatsiia. Doslidzhennia kvalifikatsiinoi roboty gruntuvalysia na vidpovidnykh informatsiinykh dzherelakh. Tak, vykorystano dokumenty rehlamentuiuchoho kharakteru, dani z richnoi zvitnosti tovarystva, dani z statystychnykh dovidnykiv, dani z uhod ta kontraktiv shchodo kupivli-prodazhu yak resursiv, tak i vyroblenoi produktsii.
Udoskonalennia orhanizatsii menedzhmentu v silskohospodarskomu pidpryiemstvi
Keywords: сільськогосподарське підприємство; silskohospodarske pidpryiemstvo; менеджмент; menedzhment; удосконалення організації; udoskonalennia orhanizatsii