Впровадження електронного урядування в Україні - Бойко, Яна Олександрівна; Boiko, Yana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
У магістерській роботі: визначено ключові поняття, особливості впровадження електронного урядування в Україні; проаналізовано нормативно-правове забезпечення сфери електронного урядування в Україні; охарактеризовано сучасний стан та визначені пріоритетні напрями вдосконалення електронного урядування. Особливу увагу приділено питанню використання інформаційно-комунікаційних технологій електронного урядування як важливої складової подальшого розвитку відносин між громадянами та органами місцевої влади. Новизна роботи пролягає у обґрунтуванні та розробці проекту «Електронний громадянин». Висновки та пропозиції спираються на результати аналізу сучасного стану електронного урядування на місцевому рівні. Результати дослідження можуть застосовуватися в роботі обласних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, центрів надання адміністративних послуг. U mahisterskii roboti: vyznacheno kliuchovi poniattia, osoblyvosti vprovadzhennia elektronnoho uriaduvannia v Ukraini; proanalizovano normatyvno-pravove zabezpechennia sfery elektronnoho uriaduvannia v Ukraini; okharakteryzovano suchasnyi stan ta vyznacheni priorytetni napriamy vdoskonalennia elektronnoho uriaduvannia. Osoblyvu uvahu prydileno pytanniu vykorystannia informatsiino-komunikatsiinykh tekhnolohii elektronnoho uriaduvannia yak vazhlyvoi skladovoi podalshoho rozvytku vidnosyn mizh hromadianamy ta orhanamy mistsevoi vlady. Novyzna roboty proliahaie u obgruntuvanni ta rozrobtsi proektu «Elektronnyi hromadianyn». Vysnovky ta propozytsii spyraiutsia na rezultaty analizu suchasnoho stanu elektronnoho uriaduvannia na mistsevomu rivni. Rezultaty doslidzhennia mozhut zastosovuvatysia v roboti oblasnykh derzhavnykh administratsii, orhaniv mistsevoho samovriaduvannia, tsentriv nadannia administratyvnykh posluh.
Vprovadzhennia elektronnoho uriaduvannia v Ukraini
Keywords: електронне урядування; Е-government; публічне управління; public administration; послуги; services; послуги онлайн; online services; адміністративні послуги; administrative services; місцеве самоврядування; local self-government; децентралізація; decentralization; комунікації між владою і громадою; communication between government and society; інформування; informing; залучення мешканців; involvement of residents