Каркасні сполуки фунгібактерицидної дії як перспективні протруювачі зерна - Миколенко, Світлана Юріївна; Mykolenko, Svitlana; Карабанов, Юрій Вікторович; Karabanov, Yuriy; Пальчиков, Віталій Олександрович; Palchikov, Vitaly (ІА «АПК-Інформ», 2017)
Протруювання насіння різних культур є одним із найбільш ціленаправлених, ефективних, економічно доцільних та екологічно малонебезпечних заходів. Залежність фітопатогенів від дії та концентрації відомих препаратів у свою чергу призводить до появи резистентних штамів, тому розробка нових фунгібактерицидів є природним процесом. Визначення активності досліджуваних сполук проведене за стандартними методиками на сільськогосподарських тест-об'єктах. Вивчалися наступні види активності: фунгістатична, фунгіцидна, бактерицидна, рістрегулююча і було визначено, яким чином буде змінюватись рівень мікробіологічної контамінації зерна під час зберігання за умови протруювання зерна з використанням розроблених хімічних речовин.
Cardiac compounds of fungybactericidal action as promising grain purifiers
Keywords: каркасні сполуки; skeletal compounds; протруювання; purification; біологічна активність; biological activity; фунгобактерицид; fungobactericide; мікробіологічна забрудненість зерна; microbiological contamination of the grain