Удосконалення процесу механізації міжрядного обробітку посівів кукурудзи з модернізацією культиватора КРН-5,6 - Черній, Євген Степанович; Chernii, Yevhen (ДДАЕУ, 2023)
Проєкт присвячено механізації міжрядного обробітку посівів кукурудзи з модернізацією культиватора КРН-5,6.З цією метою в дипломному проекті проведений глибокий аналіз стану справ в регіоні: різним способам культивації, грунтовокліматичним умовам, умовам налагодження культиваторів для міжрядного обробітку просапних культур. Виконано необхідні експлуатаційні розрахунки, що дозволяють оптимально завантажити агрегат, при цьому мати максимальну продуктивність і самі мінімальні витрати праці. Proiekt prysviacheno mekhanizatsii mizhriadnoho obrobitku posiviv kukurudzy z modernizatsiieiu kultyvatora KRN-5,6.Z tsiieiu metoiu v dyplomnomu proekti provedenyi hlybokyi analiz stanu sprav v rehioni: riznym sposobam kultyvatsii, hruntovoklimatychnym umovam, umovam nalahodzhennia kultyvatoriv dlia mizhriadnoho obrobitku prosapnykh kultur. Vykonano neobkhidni ekspluatatsiini rozrakhunky, shcho dozvoliaiut optymalno zavantazhyty ahrehat, pry tsomu maty maksymalnu produktyvnist i sami minimalni vytraty pratsi.
Udoskonalennia protsesu mekhanizatsii mizhriadnoho obrobitku posiviv kukurudzy z modernizatsiieiu kultyvatora KRN-5,6
Keywords: міжрядний обробіток ґрунту; mizhriadnyi obrobitok gruntu; робочий орган; robochyi orhan; захисна зона; zakhysna zona; просапні культури; prosapni kultury