Управління кредиторською заборгованістю як фактор забезпечення фінансово-економічної безпеки підприємства - Губарик, Ольга Миколаївна; Gubaryk, Olga; Губан, Аліна Вікторівна; Guban, Alina (My University, 2017)
Розглянуто сутність кредиторської заборгованості. Кредиторська заборгованість – кошти, які тимчасово підпорядковані підприємству, які підлягають поверненню юридичній чи фізичній особі,у яких вони позичені та не виплачені. Розглянуто поняття управління фінансово-економічною безпекою кредиторської заборгованості. Досліджено систему заходів, які необхідно провести з метою ефективного управління кредиторською заборгованістю підприємства Проведено узагальнення рекомендацій щодо заходів, спрямованих на підвищення ефективності управління фінансово-економічною безпекою кредиторської заборгованості на підприємствах. The essence of accounts payable is considered. Accounts payable means are temporarily subordinated to the enterprise, subject to return to the legal or natural person in which they are employed and unpaid. The concepts of management of financial and economic security of accounts payable are considered. The system of measures that should be carried out for the effective management of the company’s accounts payable has been studied. The recommendations on measures aimed at improving the efficiency of managing financial and economic security of accounts payable at enterprises have been summarized
Management of creditorial debt as a factor ensuring financial and economic safety of enterprises
Keywords: кредиторська заборгованість; accounts payable; управління фінансово-економічною безпекою кредиторської заборгованості; management of financial and economic security of accounts payable; оптимізація; optimization; мінімізація; minimization; ефективність; efficiency; засоби інвесторів; investors’ funds; фінансовий кредит; financial credit; товарний кредит; commodity credit; економічна перевага; economic advantage