Публічне управління у вищій освіті в Україні: проблемні аспекти - Міньковська, Альона Вікторівна; Minkovska, Alona (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
В Україні адміністрування освітою здійснюється через Міністерство освіти і науки України, інші центральні органи виконавчої влади та місцевої влади, яким підпорядковані навчальні заклади. Основні засади адміністрування галуззю освіти в Україні визначені у Законі України «Про освіту» [1]. Так, у ст. 10 сказано, що в Україні з метою управління освітою створена система державних органів управління та органи громадського самоврядування. V Ukraini administruvannia osvitoiu zdiisniuietsia cherez Ministerstvo osvity i nauky Ukrainy, inshi tsentralni orhany vykonavchoi vlady ta mistsevoi vlady, yakym pidporiadkovani navchalni zaklady. Osnovni zasady administruvannia haluzziu osvity v Ukraini vyznacheni u Zakoni Ukrainy «Pro osvitu» [1]. Tak, u st. 10 skazano, shcho v Ukraini z metoiu upravlinnia osvitoiu stvorena systema derzhavnykh orhaniv upravlinnia ta orhany hromadskoho samovriaduvannia.
Publichne upravlinnia u vyshchii osviti v Ukraini: problemni aspekty
Keywords: вища освіта; vyshcha osvita; публічне управління; publichne upravlinnia