Вплив регуляторів росту на ріст і розвиток рослин пшениці озимої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Славутич» Запорізького району Запорізької області - Немудрий, Максим Сергійович; Nemudryi, Maksym Serhiiovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Обєкт дослідження: ріст й розвиток рослин, процес зміни основних показників формування продуктивності озимої пшениці. Предмет дослідження: озима пшениця та різні регулятори росту рослин. Мета і завдання досліджень: Дослідити особливості формування водного режиму ґрунту, врожайності озимої пшениці та її економічної ефективності під впливом різних регуляторів росту рослин. В сучасних економічних і кліматичних умовах, враховуючи появу нових технологій вирощування, енергозбереження та неоднозначне ставлення виробників до регуляторів росту, необхідно продовжити детальні дослідження для удосконалення технологій вирощування озимої пшениці за дії різних регуляторів росту. Obiekt doslidzhennia: rist y rozvytok roslyn, protses zminy osnovnykh pokaznykiv formuvannia produktyvnosti ozymoi pshenytsi. Predmet doslidzhennia: ozyma pshenytsia ta rizni rehuliatory rostu roslyn. Meta i zavdannia doslidzhen: Doslidyty osoblyvosti formuvannia vodnoho rezhymu gruntu, vrozhainosti ozymoi pshenytsi ta yii ekonomichnoi efektyvnosti pid vplyvom riznykh rehuliatoriv rostu roslyn. V suchasnykh ekonomichnykh i klimatychnykh umovakh, vrakhovuiuchy poiavu novykh tekhnolohii vyroshchuvannia, enerhozberezhennia ta neodnoznachne stavlennia vyrobnykiv do rehuliatoriv rostu, neobkhidno prodovzhyty detalni doslidzhennia dlia udoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia ozymoi pshenytsi za dii riznykh rehuliatoriv rostu.
Vplyv rehuliatoriv rostu na rist i rozvytok roslyn pshenytsi ozymoi v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Slavutych» Zaporizkoho raionu Zaporizkoi oblasti
Keywords: рослини; roslyny; пшениця озима; pshenytsia ozyma; регулятори росту; rehuliatory rostu; ґрунт; grunt; добрива; dobryva