2-Гідрокси-1-арил-2(індол-3’-іл)етанони: синтез, спектральні характеристики, структура та їх перетворення у 2-гідрокси-2-арил-1-(індол-3’-іл)етанони - Штамбург, Василь Георгійович; Shtamburg, Vasiliy; Штамбург, Віктор Васильович; Shtamburg, Victor; Аніщенко, Андрій Олександрович; Anishchenko, Andrey; Мазепа, Олександр Володимирович; Кравченко, Світлана Володимирівна; Kravchenko, Svetlana; Шишкіна, Світлана Валентинівна; Shishkina, Svetlana (Hungarian Academy of Sciences., 2018)
Зручний метод синтезу 2-гідрокси-1-арил-2-(індол-3-іл)етанонів і їх ізомеризація до 2-гідрокси-2-арил-1-(індол-3-іл)етанонів в присутності триетиламіну при нагріванні або в присутності EtONa при кімнатній температурі були вивчені. Спектральні дослідження структур ізомерів представлені. Структури 2-гідрокси-1-феніл-2-(індол-3-іl)етанон і 2-гідрокси-2-феніл-1-(індол-3-іл) етанону були вивчені методом РСА. A convenient method of synthesis of 2-hydroxy-1-aryl-2-(indol-3-yl)ethanones and their isomerization to 2-hydroxy-2-aryl-1-(indol-3-yl)ethanones in the presence of triethylamine on heating or in the presence of EtONa at room temperature have been studied. The spectral tests of isomers structures are presented. The structures of 2-hydroxy-1-phenyl-2-(indol-3-yl)ethanone and 2-hydroxy-2-phenyl-1-(indol-3-yl)ethanone have been studied by XRD technique.
2-Hydroxy-1-aryl-2-(indol-3’-yl)ethanones:synthesis, spectral characteristics, structure and their rearrangement into 2-hydroxy-2-aryl-1-(indol-3’-yl)ethanones
Keywords: арилгліоксалі; аrylglyoxals; - і -бензоїни; - and -benzoins; індол; indole; синтез; synthesis; 2-гідрокси-1-арил-2-(індол-3-іл)етанони, 2-гідрокси-2-арил-1-(індол-3-іл)етанони, спектральні характеристики; 2-hydroxy-1-aryl-2-(indol-3-yl)ethanones, 2-hydroxy-2-aryl-1-(indol-3-yl)ethanones, spectral characteristics.