Технологія вирощування ремонтних телиць у товаристві з обмеженою відповідальністю «Молочно-виробничий комплекс «Єкатеринославський» Дніпровського району Дніпропетровської області - Гейко, Дар’я Сергіївна; Heiko, Daria Serhiivna (Дніпровський ДАЕУ, 2025)
Робота виконана на 56 сторінках і включає в себе 6 таблиць та 9 рисунків. У процесі виконання роботи було опрацьовано 35 джерел літератури, з яких 12 латиницею. Зміст кваліфікаційної роботи включає: вступ; огляд літератури; матеріал, умови і методика виконання роботи; результати досліджень; охорона навколишнього середовища; охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях; висновки; пропозиції; список використаних джерел. У основному розділі роботи представлено дані про технологію вирощування та утримання ремонтних телиць від народження до першого отелення. Запропоновано серед іншого дослідити вплив раннього осіменіння телиць у віці 13,5-14 місяців на їх продуктивне довголіття з метою визначення оптимального віку першого осіменіння з акцентом на тривалість виробничого використання тварин. The work is completed on 56 pages and includes 6 tables and 9 figures. In the process of completing the work, 35 sources of literature were processed, of which 12 are in Latin. The content of the qualification work includes: introduction; literature review; material, conditions and methods of work; research results; environmental protection; labor protection and safety in emergency situations; conclusions; proposals; list of sources used. The main section of the work presents data on the technology of growing and keeping repair heifers from birth to the first calving. It is proposed, among other things, to investigate the impact of early insemination of heifers at the age of 13.5-14 months on their productive longevity in order to determine the optimal age of first insemination with an emphasis on the duration of the production use of animals.
Tekhnolohiia vyroshchuvannia remontnykh telyts u tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Molochno-vyrobnychyi kompleks «Iekaterynoslavskyi» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: годівля; feeding; молочне скотарство; dairy cattle breeding; ремонтні телиці; repair heifers; спрямоване вирощування; directed growing; утримання; keeping