Особливості понятійно-категоріального апарату публічного управління та публічного адміністрування - Бугайова, І.; Buhaiova, I.; Мареніченко, Валерій Валентинович; Marenichenko, Valerii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Правила адміністрування мають важливе значення для процессу вироблення політики, забезпечуючи певні вказівки щодо того, як ця політика повинна бути представлена суспільству. На відміну від цього, правила управління диктують, як публічні службовці повинні застосовувати цю політику. Публічне управління – це практичний підхід, який фокусується на щоденних завданнях, пов’язаних із розгортанням політики, тоді як публічне адміністрування надає пріоритет контролю за ієрархіями, правилами та положеннями, які сприяють формуванню державної політики. Pravyla administruvannia maiut vazhlyve znachennia dlia protsessu vyroblennia polityky, zabezpechuiuchy pevni vkazivky shchodo toho, yak tsia polityka povynna buty predstavlena suspilstvu. Na vidminu vid tsoho, pravyla upravlinnia dyktuiut, yak publichni sluzhbovtsi povynni zastosovuvaty tsiu polityku. Publichne upravlinnia – tse praktychnyi pidkhid, yakyi fokusuietsia na shchodennykh zavdanniakh, poviazanykh iz rozghortanniam polityky, todi yak publichne administruvannia nadaie priorytet kontroliu za iierarkhiiamy, pravylamy ta polozhenniamy, yaki spryiaiut formuvanniu derzhavnoi polityky.
Osoblyvosti poniatiino-katehorialnoho aparatu publichnoho upravlinnia ta publichnoho administruvannia
Keywords: публічне управління; publichne upravlinnia; публічне адміністрування; publichne administruvannia; формування державної політики; formuvannia derzhavnoi polityky